שלושת מרכיבי הפגישות בייעוץ הזוגי שלי
מרכיב א':
פגישה ראשונה (ושניה): בדרך כלל – למידה בסיסית שלי מהאדם בעיקר שאלות שלי והקשבה. בדרך כלל אני רושם לעצמי תוך כדי את הנקודות החשובות שעולות.
פגישות הבאות: למידה של חומר חסר.
מרכיב ב':
- פגישות של שיחה והטמעת הידע. שיחות אלה חשובות בעיני הרבה יותר מלמידת חומר מסויים. כי יש ללמוד ויש ליישם. כי אם למדת ולא הצלחת ליישם לא עשינו כלום.
- בשלב זה אני גם בודק ככל שאני מבין בזה בהיבטים נוספים אישיותיים שמפריעים לזוגיות (לא דברים נפשיים) אלא יותר בעיות חשיבה וריכוז שלעיתים מפריעות לזוגיות.
מרכיב ג':
פגישות למטרת מעקב. תחזוקה. טיפים. חידוד דיוק ההבנה. זה קורה בשלב שכבר טוב לזוג אבל זהו השלב הקריטי ובדרך כלל בלעדיו כל העבודה לא בהכרח מחזיקה. כי כאן עושים מעקב לראות שבני הזוג מצליחים להסתדר לבד וכשיש תיקונים הם מקבלים את התיקונים מבלי ליפול לתהום ואז להיזכר לגשת ליועץ. הרף של פגישות התחזוקה הללו נקבעות על ידי בדרך כלל (לפעמים אני מתייעץ עם תחושות בני הזוג) פגישות אלו בהתחלה הם כל שבוע ולאט לאט בהדרגה הם הופכות להיות פעם בשבועיים או פעם בחודש הכל לפי העניין. עד למצב שהפגישות נהפכות למשעממות ומיותרות בעקבות ההצלחה הברורה וחוסר צורך מוחלט בפגישות. כך אני מעדיף לסיים את הפגישות.
לגלות עוד מהאתר הרב יעקב שקולניק - יועץ נישואין
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
תגובות אחרונות