אז למה זה קורה שהאבא פחות בלחץ מהתינוק? פחות שומע את התינוק בלילה? בקיצור פחות בקטע…
העניין מתחיל בהורמון שנקרא אוקסיטוצין.
אוקסיטוצין מופרש אצל נשים בהריון ובפרט בשעת הלידה. ומשמש גם כמוליך עצבי שממלא תפקיד בקשרים חברתיים. זה מחזק את הקשר בין האם והתינוק.
גם לגברים זה יכול להיות מופרש ברמה דומה אבל זה בתנאי שהם נוגעים הרבה בתינוק. זה יוצר אצלם את תחושת הקשר הזו בדומה למה שיש לאימהות מול התינוק.
אבל דבר אחד קורה באופן שונה אצל האימהות. האמיגדלה.
האמיגדלה הוא אזור במוח שמשתנה אצל האישה בעקבות ההפרשה של האוקסיטוצין והשינוי הוא משמעותי וקבוע לכל החיים. בלי קשר לרמות האוקסיטוצין – הורמון הקשר שקיים בגוף בעיקר במגע עם התינוק ובשעת הריון ולידה.
והאמיגדלה היא גורמת לאימה לסוג של ערנות סביב התינוק. לכן גם אם האבא מחליף טיטול לתינוק בלילה האמה עדיין עם חצי עיין פקוחה. והיות ואצל האבות האמיגדלה לא משנתה לכן הם פחות ערניים ודרוכים כלפי התינוק בכלל ובלילה בפרט…
עם זאת החוקרים מצאו שאם נפיל את כל העול של התינוק אך ורק על האבא המוח שלו ישתנה והשינוי באמיגדלה יקרה בעקבות העול שלו. (אצל האמא זה בא בצורה טבעית).
אז זה לא אישי או בעייתי… זה המוצר…
אני מאמין שזה טוב שאחד מההורים ישן יותר טוב ולחוץ פחות ויכול להתמקד בנושאים אחרים באותו זמן. ועוד כוונות שיושב במרום החליט שככה יותר טוב 🙂
לגלות עוד מהאתר הרב יעקב שקולניק - יועץ נישואין
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
תגובה אחת
ואווו יפה מאוד וזה הכי האבתי "אני מאמין שזה טוב שאחד מההורים ישן יותר טוב ולחוץ פחות ויכול להתמקד בנושאים אחרים באותו זמן. ועוד כוונות שיושב במרום החליט שככה יותר טוב"