הבעיה:
מתיחות בין הכלה בעלה להורים ובעיקר לאמא שלו…
האישה מחכה לראות אם בעלה יגבה אותה. כאילו היא קצת בודקת "לאיזו משפחה אתה באמת שייך?" היא רוצה אותך לצידה ואז היא תרגיש שאם אתה לצידה, זהו הסימן שהיא בראש מעיינך ושאתה מחבב אותה.
והאמא גם בודקת עד כמה הבן שלה "אבד לה"…
הפתרון:
הבעל צריך לעמוד לצד אשתו ולגבות אותה. אשתו צריכה להרגיש שהיא לפני אמא שלו.
לא צריך לזלזל באמא. אבל האמא צריכה להבין שלך אישית חשוב שאשתך תרגיש טוב ואת זה כל אמא שפויה יכולה להבין. למעשה אין אמא ששמחה שהילד שלה סובל בזוגיות ואין אמא שרוצה שבעלה יהיה לצידה של חמותה… כך שזה לא משהו שנשגב מבינתה. השאלה היא איך עושים את זה והתשובה שעושים את זה בצורה מכבדת. משהו כמו "תראי לאשתי זה חשוב ואני רוצה שהיא תרגיש טוב זה בעדיפות עליונה אצלי, את לא חושבת שכדאי שיהיה לנו טוב?"
אולי יהיה לה קשה, אבל אין מצווה שלאימה לא יהיה קשה. אין גם חיוב להקשות על הורים… אבל יש מצווה לכבד את האישה וגם לכבד את ההורים. אם קשה צריך להתמודד, העיקר שירגישו שמכבדים אותם. ולא כל דבר שאומרים ועושים זה מזלזל. אולי מקשה.
חוץ מזה… ביניכם צריך לחזק את זה ולהבהיר באופן הכי ברור שיש. "את קודמת בעיני לאמא שלי, לא משנה מה אני יגיד או יעשה" כמובן שכדאי שמה שתגיד או תעשה יהיה בהתאם!
התורה עשתה את זה קצר…
על כן יעזוב איש את אביו ולא רק אותו אלא גם ואת אמו… ודבק באשתו ולא מספיק שדבק באשתו אלא שגם והיו לבשר אחד.
לגלות עוד מהאתר הרב יעקב שקולניק - יועץ נישואין
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
2 Responses
אשמח לתשובה גם לגבי הצד ההפוך מתיחות בין החתן להורי הכלה
הסבר יפה אמיתי ומקיף.
מה לגבי זוג ותיק שנשוי 30 שנה ועדיין הבעל מעדיף לא לבקר את הוריה כשהיא הולכת, כי הם רבים ומתווכחים בנוכחותו, ולא רק, ונמאס לו מזה.
והאשה מבינה את זה אבל הוריה שואלים מדוע החתן לא הגיע וכל פעם היא מספרת תירוץ אחר.
האם יש לרב רעיון כיצד לנהוג במקרה כזה?